- 13.02.2015
- 436 Просмотров
- 0 Комментариев
Վարունգը չափազանց օգտակար է եղունգների համար: Ուսումնասիրությունը իրականացրել են Գերմանիայի սննդաբանները: Հետազոտության մեջ նշվում է, որ բանջարեղենի այս տեսակը պարունակում է ծծումբ, իսկ ծծումբը եղունգների վրա գոյություն ունեցող թափանցիկ սկավառակի համար շատ առողջարար է:
Բացի դա վարունգի հյութն արագացնում է եղունգների աճն ու ամրացնում է դրանք: Այն պարունակում է A, B1, B2, C, E, H, PP վիտամիններ, հարուստ է կալիումով, կալցիումով, երկաթով, գլյուկոզայով և մեր օրգանիզմին անհրաժեշտ մի շարք այլ կարևոր տարրերով:
Ընդ որում նշված օգտակար բաղադրիչները վարունգի միայն 5 %-ն են կազմում: Մնացած 95 %-ը հեղուկն է, որը համարվում է կենդանի ջուր: Սննդաբանները նշում են որ շատ օգտակար է վարունգը ոչ միայն սննդի մեջ օգտագործել, այլև սնուցող դիմակների բաղադրության մեջ:
Նյութի աղբյուրը` http://aroxj.am/
Популярные темы
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.