Главное меню
Մթերքներ, որոնք պզուկների առաջացման պատճառ են դառնում

Կա՞ արդյոք կապ սննդակարգի և պզուկների առաջացման մեջ: Եվ արդյոք կարո՞ղ են որոշակի մթերքներ բորբոքումների և պզուկների առաջացման պատճառ դառնալ:

Համաձայն վերջին հետազոտությունների’ պզուկների առաջացման վրա ազդում են այն մթերքները, որոնք ունեն գլիկեմիկ բարձր գործակից (թխվածքաբլիթներ, չիպսեր): Դրանք նպաստում են օրգանիզմում շաքարի ավելացմանը: Իսկ ինսուլինի մեծ քանակությունը խթանում է հորմոնների առաջացմանը և մաշկային ճարպի առաջացմանը:

Պզուկների առաջացումից խուսափելու համար պետք է նվազեցնել ածխաջրերի, ինչպես նաև շաքարավազ ու ալյուր պարունակող մթերքների օգտագործումը: Խուսաֆեք արագ սննդից: Բոլոր աղանդերները փոխարինեք մրգերով: Մոռացեք ալկոհոլի մասին:

 

 

Նյութի աղբյուրը` Aroxj.am

Популярные темы

13.09.2015, 18:05
Ուղիղ միացում. «Ո՛չ թալանին» նախաձեռնության բողոքի ակցիա
11.09.2015, 18:20
Ինչու՞ որոշ մարդիկ չեն հիշում երազները
28.04.2015, 15:37
Քրքումի միջոցով վերջնականապես կազատվեք դեմքի անցանկալի մազերից
28.04.2015, 15:35
Կնճիռներից ազատվելու համար 2000 տարվա վաղեմության քսուք
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
avatar