- 16.02.2015
- 424 Просмотра
- 0 Комментариев
1980-ականներին կարծիք էր ձևավորվել, որ կազմվածքը և առողջությունը պահպանելու համար պետք է հրաժարվել յուղոտ կաթնամթերքից և ընտրել յուղազերծված տարբերակները, հայտնում է kedem.ru-ն: Ժամանակակից ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այդպիսի խորհուրդները ոչ միայն չեն օգնում նիհարել, այլև վնասում են առողջությանը: Եվրոպայում և ԱՄՆ-ում այսպես կոչված՝ ճարպակալման համաճարակի սկիզբը համընկնում է հենց անարատ կաթից ու կաթնամթերքներից հրաժարվելու և բուսական սփրեդների և ցածր կալորիականությամբ կաթնամթերքի տարածվածության աճի ընթացքին: Աբերդինում Ռոբերտ Գորդոնի համալսարանը 5 տարի ուսումնասիրություն է արել 2467 տղամարդու շրջանում և պարզել, որ ճարպակալման և սրտի հիվանդությունների ռիսկը չի նվազում ցածր կալորիականությամբ կաթմաթերքի և դրանց փոխարինիչների օգտագործումից: Գլխավոր սպառնալիքը պարզ ածխաջրերն են՝ շաքարը, օսլան, սպիտակ հացը և մակարոնը:
Նյութի աղբյուրը` http://www.1in.am/1549856.html
Популярные темы
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.