- 18.02.2015
- 369 Просмотров
- 0 Комментариев
Ինչքան շատ են մարդիկ պղպեղ և կծու համեմունքներ օգտագործում, այնքան վատ են նրանք դիմակայում սթրեսային իրավիճակներին: Նման եզրահանգման են եկել հարավկորեացի գիտնականները, հաղորդում է TASS-ը:
«Կծու սննդով սնվող մարդկանց մոտ կորտիզոլի մակարդակը ավելի բարձր է, քան նրանց մոտ, ովքեր ավելի մեղմ սնունդ են կիրառում»,- հայտարարել է հոգեբանութան պրոֆեսոր Կիմ Սոն Գոնը:
Գիտնականները հետևել են նաև նրանց, ովքեր պարբերաբար ալկոհոլ են օգտագործում։ Պարզվել է, որ այդ մարդիկ հակված են նաև կծու սնունդ օգտագործելու։ «Ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ կծու սնունդ օգտագործողները աստիճանաբար սկսում են հետաքրքրվել նաև ալկոհոլով»,- գրում են գիտնականները:
Նյութի աղբյուրը՝ http://www.1in.am/1551768.html
Популярные темы
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.