Главное меню
Կծու ուտեստները մարդուն պակաս սթրեսակայուն են դարձնում. պնդում են հարավկորեացի գիտնականները

Ինչքան շատ են մարդիկ պղպեղ և կծու համեմունքներ օգտագործում, այնքան վատ են նրանք դիմակայում սթրեսային իրավիճակներին: Նման եզրահանգման են եկել հարավկորեացի գիտնականները, հաղորդում է TASS-ը:

«Կծու սննդով սնվող մարդկանց մոտ կորտիզոլի մակարդակը ավելի բարձր է, քան նրանց մոտ, ովքեր ավելի մեղմ սնունդ են կիրառում»,- հայտարարել է հոգեբանութան պրոֆեսոր Կիմ Սոն Գոնը:

Գիտնականները հետևել են նաև նրանց, ովքեր պարբերաբար ալկոհոլ են օգտագործում։ Պարզվել է, որ այդ մարդիկ հակված են նաև կծու սնունդ օգտագործելու։ «Ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ կծու սնունդ օգտագործողները աստիճանաբար սկսում են հետաքրքրվել նաև ալկոհոլով»,- գրում են գիտնականները:

Նյութի աղբյուրը՝ http://www.1in.am/1551768.html

Популярные темы

13.09.2015, 18:05
Ուղիղ միացում. «Ո՛չ թալանին» նախաձեռնության բողոքի ակցիա
11.09.2015, 18:20
Ինչու՞ որոշ մարդիկ չեն հիշում երազները
28.04.2015, 15:37
Քրքումի միջոցով վերջնականապես կազատվեք դեմքի անցանկալի մազերից
28.04.2015, 15:35
Կնճիռներից ազատվելու համար 2000 տարվա վաղեմության քսուք
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
avatar