- 29.03.2015
- 901 Просмотр
- 0 Комментариев
Հավկիթն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Հավկիթը մեծ ազդեցություն է թողնում աչքի առողջության վրա: Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մարդիկ, որոնք ամեն օր հավկիթ են օգտագործում, շատ հազվադեպ են կատարակտ ունենում:
Մեկ հավկիթը պարունակում է 9 գրամ բարձրորակ սպիտակուց և 9 ամինաթթուներ: Հարվարդյան հետազոտությունները ցույց են տվել, որ հավկիթի պարբերական օգտագործումը կարող է կանխել սրտանոթային հիվանդությունների և տրոմբների առաջացումը:
Հավկիթը խոլինի հիանալի աղբյուր է, որը բարելավում է հիշողությունը, պաշտպանում է լյարդը և կանխում է մազաթափությունը:
Դրա հետ մեկտեղ՝ հավկիթը համարվում է դիետիկ մթերք, քանի որ պարունակում է շուրջ 5 գրամ ճարպ:
Հավկիթի մեջ պարունակվող վիտամին D-ն օգնում է կանխարգելել կաթնագեղձի քաղցկեղը: Հետազոտություններից մեկի համաձայն` կանայք, որոնք շաբաթական վեց ձու են ուտում, նվազեցնում են կրծքագեղձի քաղցկեցի առաջացման հավանականությունը 44%-ով:
Популярные темы
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.