- 03.04.2015
- 994 Просмотра
- 0 Комментариев
Բոլորը գիտեն կծու պղպեղի այրող հատկությունների մասին: Պտղին կծվություն է հաղորդում ալկալոիդային կապսաիցին նյութը: Չոր կարմիր պղպեղում մոտ 2 տոկոս կապսաիցին կա:
Կծու կարմիր պղպեղը նաև A և C վիատմիններ, շաքար, սպիտակուց և հանքանյութեր է պարունակում, ուստի այն շատ օգտակար է: Այս պղպեղում առկա կապսաիցինը բարելավում է արյան շրջանառությունը:
Կարմիր կծու պղպեղում պարունակվող ալկալոիդները նպաստում են օրգանիզմում սերոտոնինի սինթեզին, ինչի ազդեցությամբ ուրախության զգացողություն է առաջանում: Այս պատճառով կծու պղպեղ օգտագործել խորհուրդ է տրվում ընկճախտի հակում ունեցող մարդկանց:
Ամենահայտնի կծու պղպեղներից մեկը` չիլին, նպաստում է կալորիաների այրմանը. այն խորհուրդ է տրվում նիհարել ցանկացողներին: Ցանկացած ուտեստի մեջ մի քիչ չիլին մոտ 45 կալորիա է այրում: Այն օգտագործվում է ախորժակը, արյան շրջանառությունը, մարսողությունը բարելավելու և տաքացնող քսուքներ պատրաստելու համար:
Նյութի աղբյուրը՝ Aroxj.am
Популярные темы
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.